Home Zoek
Geef een zoekterm op ( 875 resultaten )
Verfijn zoekresultatenIndividuele zorg
Iedere dag zie ik hoe verschillend mensen zijn, dat maakt ons werk zo afwisselend. Niet één mens is identiek aan de ander. Omgevingsfactoren en bijkomende omstandigheden leiden tot verschillen binnen een patiëntengroep. Ook de beleving van ziekte en gezondheid verschilt per persoon.
Antwoorden Kennisquiz (Thema: Ondervoeding)
In dit artikel vind je de antwoorden op de Kennisquiz over Ondervoeding.
Lezen/kijken/zoeken
Dit boek heeft een brede doelgroep. Het is bestemd voor professionals in de reguliere en geestelijke gezondheidszorg (ggz) en de maatschappelijke hulpverlening, en voor studenten in deze sectoren. De auteur geeft aan dat het boek ook relevant is voor leergierige burgers die in hun persoonlijk leven of dat van hun naasten met de beschreven aandoeningen te maken hebben.
Nieuwe inzichten door samenwerking met laaggeletterden
Meer aandacht voor laaggeletterden is van groot belang, zij krijgen niet altijd de zorg die zij nodig hebben. Daarom werken drie huisartsenpraktijken, samenwerkingspartners en laaggeletterde patiënten van 2016 tot 2019 samen in een project, ondersteund door Vilans en Pharos. Het doel is te komen tot effectieve zorg en ondersteuning van patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Dit artikel gaat over hun ervaringen.
Wie is wie in de wijk?
In één oogopslag zien wie wat doet aan zorg en ondersteuning voor ouderen in de wijk. Dat kan met de infographic van BeterOud: Wie is Wie in de wijk, gepubliceerd door Vilans.
Uitgelicht LESA Ondervoeding
De Landelijke Eerstelijns Samenwerkingsafspraak (LESA) Ondervoeding is opgesteld door het Nederlands Huisartsengenootschap, de V&VN en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. De LESA geeft richtlijnen voor samenwerking tussen huisartsen, diëtisten en verpleegkundigen bij het vroegtijdig signaleren, diagnosticeren en verlenen van zorg aan volwassen patiënten met (risico op) ondervoeding in de eerste lijn. De LESA (2010) sluit aan bij bestaande richtlijnen.
Provoceren
Ukent ze wel, mensen die ervan houden te provoceren. Ik zie er elke dag minimaal één, ten minste als ik in de spiegel kijk. Maar wat zijn dat voor types, die graag provoceren? En waarom doen ze dat?
Weet je dit? (Kennisquiz: Ondervoeding)
Test je kennis over allerlei onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over Ondervoeding.
Actualisering richtlijn behandeling tabaksverslaving
Veel praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners hebben begeleiding bij het stoppen met roken in hun takenpakket. Dat is een dynamisch terrein. Zo verscheen eind 2016 de aangepaste richtlijn Behandeling van tabaksverslaving, met herziening van de onderwerpen gedragsmatige ondersteuning, farmacotherapeutische interventies, e-health en e-sigaret. Hiermee is de behandeling weer up-to-date.
Geen medisch model, maar autonomie
Suzan Dorst werkt als praktijkverpleegkundige in woonzorgcentrum Horizon in Hoofddorp, een locatie van Stichting PCSOH. De medewerkers van dit woonzorgcentrum geloven in het bieden van individuele zorg met zoveel mogelijk autonomie voor de bewoners. Het woonzorgcentrum biedt veel verschillende vormen van zorg en wonen. Die benadering slaat aan.